akfasalca
bulgur
img_3420
img_3422
img_3425
img_3427
img_3465
smida
zonnebloem olie
aaa
aaab
adurum
alunch
asultan4
asultans2
asultans3
b4
brodje-kofte
brodjefalafel
halal_large
kapsalon
lahmacun-1

hoofdgerechten

Groene Arsperge met ei en kaas

Groene Arsperges met ei en kaas uit de oven.

†Voor 4 personen

Benodigdheden:

- 3/4 eieren
- 1 bosje asperges
- 250 gram geraspte kaas ( wat je zelf lekker vindt)
- Vegeta ( †zakje kruiden 250 gram Ä1.99)

Schil de onderste stronken van de arsperges met een dunschiller. Leg deze in een ruime pan met koud water. Breng het water aan de kook en laat de arsperges doorkoken tot deze gaar zijn.†

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Pak een oven schaal, welke net groot genoeg is voor de hoeveelheid arsperges.Leg twee kleine klontjes boter op de bodem van de schaal. Klop de eieren los in een schaaltje en doe de vegeta kruiden erdoorheen. Net zoveel als dat jij lekker vind. Niet teveel anders wordt het te zout.†

Begin met een laagje arsperges en giet de geklopte eieren eroverheen. Strooi een laagje kaas tot over de helft van de lengte van de arsperges. De top van de arsperge wordt dus niet bestrooit. Leg nog een laag arsperges en strooi opnieuw de geraspte kaas tot op de helft van de lengte van de arsperges. Doe dit tot de arsperges op zijn.†

Doe de ovenschaal in de oven en laat dit erin totdat het ei gestolt is en de kaas gesmolten is.

U kunt dit gerecht heerlijk combineren met aardappel puree gemengd met bieslook en gebakken ossenhaas.†

EET SMAKELIJK!



 

Falafel

Falafel uit Egypte

 

IngrediŽnten:
500 g gedroogde witte tuinbonen [ful nabed],
2 rode of Spaanse uien, fijngehakt of 1 bosje fijngehakte lente-uien,
2 grote tenen knoflook uit de knoflookpers,
1 bundeltje peterselie, fijngehakt,
1-2 theelepels gemalen komijn,
1-2 theelepels gemalen koriander,
1/2 theelepel bakpoeder,
Zout en cayennepeper,
Olie om te frituren.

Bereiding:

Lees meer...

 

Meer artikelen...

Pagina 2 van 3