akfasalca
bulgur
img_3420
img_3422
img_3425
img_3427
img_3465
smida
zonnebloem olie
aaa
aaab
adurum
alunch
asultan4
asultans2
asultans3
b4
brodje-kofte
brodjefalafel
halal_large
kapsalon
lahmacun-1

nagerechten

Tiramisu

Tiramisu zonder alcohol

IngrediŽnten
3 eetlepels witte suiker, 3 eieren, 500 gr mascarpone, sterke koffie, lange vingerkoekjes (boudoirkes)cacaopoeder.

Hulpmiddelen
Klopper, rechthoekige schotel,

Voorbereiding
Sterke koffie maken,

Bereidingswijze
Het geel van de eieren en de suiker mengen. De mascarpone toevoegen. Klop het eiwit tot sneeuw en meng alles samen. De vingerkoekjes in de koffie onderdompelen en in de schaal naast elkaar leggen. Overgieten met de kaasmengeling en de cacaopoeder over strooien. Een tweede laag koekjes die in de koffie ondergedompeld zijn leggen en weer de kaasmengeling er overgieten en de cacaopoeder overstrooien.

De tiramisu minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven.

 

Baklava

Bereidingstijd: 30-60 minuten†
Gang: Nagerecht
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Zoet
Techniek: Bakken in oven

IngrediŽnten

400 gr.roomboter gesmolten
400 gr. geplette amandelen
400 gr. geplette walnoten
4 theelepels kaneel
1 volle theelepel kruidnagelpoeder
400 gr. rietsuiker
400 gr honing
4 eetlepels water
1 eetlepel water
400 gr. roomboterbladerdeeg plakken (uit de vriezer)

Hulpmiddelen

Oven grote kom
pan met dikke bodem

rechthoekige schaal
(20 bij 30 cm.)

Voorbereiding

Oven op 180 gr. (ligt aan de oven )
Het bladerdeeg ontdooien er 8 lappen van maken in de maat van de schaal .
(of de kleine plakjes bladerdeeg uit de verpakking er dakpans gewijs op leggen )
Vet de bakvorm in .
Meng in de kom de amandelen ,walnoten ,kaneel en het kruidnagelpoeder .
Leg de eerste lap in de schaal en bestrijk met boter daarop het noten mengsel,volgende lap met boter bestrijken het notenmengsel er op enz . enz
tot het notenmengsel op is .
De laatse lap erop met boter bestrijken en met een mes 4 kantjes trekken in het deeg van ongeveer 4cm. dik !Met water bestrijken en bakken in de oven voor ongeveer 30 min.(ligt aan de oven )

Bereidingswijze

De suiker en honing met het water goed verwarmen tot de suiker is gesmolten even laten pruttelen .
Als de baklava klaar is, uit de oven halen de siroop er over heen gieten en af laten koelen .

Serveertips

Als de baklava goed is afgekoeld de ruitjes insnijden de kleine gebakjes serveren op een mooie schaal lekker bij de koffie.