akfasalca
bulgur
img_3420
img_3422
img_3425
img_3427
img_3465
smida
zonnebloem olie
aaa
aaab
adurum
alunch
asultan4
asultans2
asultans3
b4
brodje-kofte
brodjefalafel
halal_large
kapsalon
lahmacun-1

Bulgur

Bulgur†

Bulgur heeft een belangrijke plek in de Turkse keuken. Het is gezond, goedkoop en zeker heel lekker. We eten het vaak met augurken, rode ui en cacik. Er zijn verschillende bulgur groten; van fijn tot grove korrel. Met de grove bulgur maken we een soort rijst. We noemen dit bulgur rijst.

IngrediŽnten:
2 kopjes bulgur
4 kopjes heet water
1 ui
2 tomaten
1 blokje runderbouillon
6-7 eetlepels zonnebloemolie
zout
peper
gedroogde mint

Bereiding:
Snipper de ui fijn,
Snij de tomaten in blokjes,
Doe olie in de pan en bak de ui en tomaten tot ze gaar zijn.
Doe de bulgur in de pan en bak deze 3-4 minuten mee.
Giet heet water op de bulgur en roer deze met een houten lepel.
Doe een boullion blokje erbij en roer.
Voeg zout en peper toe.
Laat het sudderen op een laag vuur en roer af en toe.
Als het water verdampt is, zet je het vuur af. Wacht 15 minuten voor je de deksel van de pan haalt.
Serveer de bulgur met gedroogde mint.